the Thistle Pipe Band

Säckpipa för alla tillfällen

Anlita The Thistle Pipe Band

Du gör ett gott val när du anlitar bandet till bröllop, begravningar, företagsevent, parader och fest. Ni bestämmer hur stort band som passar just er. solist eller flera. 

Bandet uppträder efter brittisk militär förebild och är baserade i Stockholm, men vi tar även uppdrag på andra orter. Våra pipare är de mest anlitade till olika solospelningar av bokningsförmedlare ute i landet men vänder ni er direkt till oss är det alltid lättast.

The Thistle Pipe Band är ett säckpipeband som varit aktivt sedan 1969 och vi har hundratals  professionella framföranden på säckpipa bakom oss.

Vi har alltid lagt vikt vid väldrillade framföranden som för tankarna till Edinburgh tattoo och det vackra Skottland.

Vi uppträder i komplett höglandsuniform under ledning av av en tamburmajor, men har också en lättare sommaruniform som ger bandet en annan prägel.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Säckpipa i Stockholm - The Thistle Pipe Band

Hyr det antal musiker du behöver.

En solopipare ”The Lone Piper” en duo, trio, kvartett, kvintett eller hela bandet.

Hur många du behöver till just ditt evenemang är en fin avvägning mellan utrymme, tillställning, budget och vad som skall spelas. En solopipare fungerar bra till begravning bröllop eller en överraskning. Men likväl är en trio med två pipare och en trumslagare väldigt stämningsfullt och passande till det mesta stort som smått. Det öppnar dessutom upp för ett härligt ljud då piporna sjunger med varandra och dessutom kan det spelas stämmor som ytterligare förhöjer upplevelsen. Med hela bandet visar vi upp figurativa program under ledning av vår Drum Major och vi garanterar ett riktigt fint program.

Tillsammans tar vi fram en spelning som passar just er.

Naturligtvis står Amazing Grace och Scotland the Brave med på repertoaren.


Låt oss ge er en vacker del av den skotska kulturen, och för en stund ta er med till The Highlands!


Kontakta oss på info@thistlepipeband.com


En ensam pipare eller en duett

Passar för de mindre spelningarna. Antingen väljer man en solist eller kanske två pipare som ger möjlighet till fylligare ljud och stämspel eller en pipare och en trumslagare vilket ger en stadig rytm som accentuerar musiken fint.

Säckpipa fungerar lika bra utomhus som inomhus.

Säckpipa till bröllop - The Thistle Pipe Band
Säckpipa till fest och begravning - The Thistle Pipe Band -Stockholm

Trio, kvartett eller kvintett

Passar för de lite större spelningarna. Med två pipare och en trumslagare får du vackert stämspel med en härlig rytm och vid en kvintett kommer den skotska musiken verkligen till sin rätt, för även om en kvintett inte är ett komplett band kommer intrycket att bli stort.

Komplett band med tamburmajor

Passar de större spelningarna som parader, stora invigningar mm. Här är alla bandets instrument representerade och det finns flera sätt att genomföra på konserten.

Vi blandar mellan solospel, stämspel och hela bandet. Vi framför figurativa program och parader.

Möjligheterna är många att få fram precis det som passar bäst för er.

Säckpipa till bröllop - - The Thistle Pipe Band -Stockholm